x
Smaka på Paul och Thom - Vår värld av deli

Chokladkaka passionsfrukt

Ingredienser

2 st ägg

2 dl socker

0,5 dl råsocker

100 g smör

50-75 g mörk choklad

4 msk kakao

1,5 dl vetemjöl

2, 5 tsk vanillinsocker

1 krm salt

1-1,5 msk Mussinis dessertvinäger passionsfrukt (art.nr 9295)

Chokladnougat 

75 g mörk choklad

50 g nougat

ca 0,5 dl grädde

Enkel 40 min Skriv ut recept No: 6

En rik dröm för alla chokladälskare! 

Gör såhär:

1.Smält smör och choklad i en kastrull, rör sen i sockret, vaniljsockret och äggen, ett i taget.

2. Rör ner de torra ingredienserna och dessertvinägern.

3. Häll smeten i en smord och bröad (gärna med kakao) springform, ca 16 cm bred.

4. Grädda i ca 20 minuter i 175°C. Passa kakan väl, tiden kan variera mellan olika ugnar. Ta ut den när den precis inte kletar av sig två cm utifrån kanten när man provar med stickan. Den skall vara kladdig i mitten! Låt svalna och ställ sen ev. i kylen för att stelna helt.

5. Skär chokladen och nougaten i mindre bitar och smält över ett vattenbad. Tillsätt 0,5 dl grädde eller tills du tycker att den är lagom tjock, den får inte bli för rinnig.

Låt svalna och bred sen ut över kakan. Dekorera med färsk passionsfrukt, physalis och lite riven choklad över.

Servera med vispad grädde eller din favoritvaniljglass! Pröva gärna att smaksätta chokladnougaten med dessertvinägern för ännu mer smak.

Recept och bild homemadestockholm.com 

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se