x
Smaka på Paul och Thom - Vår värld av deli

Efterrätt Nebbiolodröm

 Ingredienser för circa 10 personer

Botten:
50 gr smör

10 st digestivekex

2 msk valnötter I honung, hackade (artikel 9804)

Kräm:
250 gr mascarponeost

2 dl grädde
4 msk aprikosvinlag
1 msk socker
1/2 burk Aprikoser I Nebbiolo (artikel 9806)

Enkel 40 min Skriv ut recept No: 5

En riktig paradefterrätt, suverän i sin blandning av den krämiga texturen från mascarponeosten med sötman från nebbiololagen. Ljuvligt god och ett absolut säkert kort om du vill imponera på dina gäster. Servera gärna i cocktailglas med lite hackade aprikoser strödda över.

Gör såhär:

Smält smöret och smula i digestivekexen. Blanda väl till lagom konsistens. Om den känns för blöt, smula i ett extra kex. Blanda i de hackade valnötterna. Fördela degen i serveringsskålar (med fördel genomskinliga) och låt stå i kylskåp i ca 20min.

Vispa mascarpone, grädde och aprikoslag till en luftig kräm. Vispa i sockret. Fördela krämen över degbottnen, toppa med hackade aprikoser, servera! (Tips! Varva deg och mascarponekräm i lager för extra effektfull presentation)

Detta är en av de absolut godaste desserter vi komponerat!

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se