x
Smaka på Paul och Thom - Vår värld av deli

Fylld kronärtskocka

Ingredienser:

4 kronärtskockor
200 g Salami di Parma i bit (artikel 3062)
200 g Oveja del Mancha eller annan ost som smälter (artikel 8375)

Olivolja med färsk vitlök (artikel 9305)

citron

salt

peppar

Enkel 50 min Skriv ut recept No: 34

Kronärtskockor ätes med fördel för hand genom att dra av bladen ett och ett. Den saftigaste delen med mest fruktkött sitter längs in mot kärnan på kronärtskockan. Även stjälken är ätbar och supergod!

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Förbered en skål vatten med en skivad citron.

Skär av stjälken på kronärtskockorna. Obs! Spara dessa! Skölj kronärtskockorna noggrant under kallt vatten genom att försiktigt öppna och sära på bladen. Lägg dem en efter en i citronvattnet så blir de inte bruna under tiden du förbereder fyllningen.

Tärna osten och salamin. Fyll sedan kronärtskockan med dessa, och stick i stjälken för att försluta paketet. Salta och peppra runt om och ringla olivolja över. Klä in kronärtskockorna i aluminiumfolie en och en, lägg dem i en ugnsfast form och fyll på med vatten så att det når upp till halva kronärtskockorna.

Tillaga i ugnen ca 45 minuter. Prova att dra loss ett blad, kronärtskockorna är klara om det lossnar lätt. Annars behövs några minuter till.

Servera som förrätt, eller som side dish till grillat kött!

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se