x
Smaka på Paul och Thom - Vår värld av deli

Het soppa med musslor

Ingredienser för 4 pers:

1 kg färska blåmusslor

2-3 msk Olivolja
3 st vårlökar

1 vitlöksklyfta

250 g Chorizoring (het) (artikel 0893)
1 flaska Seggiano Tomatsalsa 330 g (artikel 9135)

2 dl vitt vin
1 knippe bladpersilja

Salt

Vitpeppar

Medel 40 min Skriv ut recept No: 29

OBS!: Musslor ska kokas levande. Kontrollera att musslorna är stängda innan du kokar dem. Ser en öppen ut – knacka på den - om den stänger sig är den ok. När de har kokats, kontrollera att alla musslorna är öppna. Är någon fortfarande stängd så kasta den.

Gör så här:

Borsta och rensa musslorna och skölj dem noga.

Värm olivoljan på medelvärme i en djup gryta. Skölj och rensa bort de gröna stjälkarna från vårlöken, skiva den och fräs i oljan tills den är genomskinlig och mjuk. Tärna chorizon grovt, tillsätt den till oljan tillsammans med vitlök och låt fräsa ytterligare någon minut.

Höj värmen, slå sedan på tomatsalsan och skölj ur flaskan med en skvätt vatten. Tillsätt vinet och det mesta av persiljan. Salta och peppra och koka upp. Lägg i musslorna och låt koka under lock på hög värme tills de öppnar sig, ca 4-5 minuter.

Strö resten av bladpersiljan över musselsoppan, smaka av och servera!

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se