x
Smaka på Paul och Thom - Vår värld av deli

Korvpiroger

Ingredienser till ca 18 piroger:

 6st ark filodeg

 75 g smält smör

 300 g Chorizo Atado (artikel 0898)

 1-2 msk olivolja

 Dipp:

 1 burk Pepperballs (artikel 9062)

 3 msk grekisk yoghurt

Medel 30 min Skriv ut recept No: 17

Gör ett snitt längs med korven och ta av skinnet. Ta ur korvmassan och fräs den i lite olivolja några minuter, låt fyllningen svalna.

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg försiktigt ut ett ark deg på arbetsbänken. Pensla degen med smält smör och lägg nästa ark ovanpå. Förvara övrig deg under en fuktig handduk, så att den inte torkar.

Skär degarket i 6 långa remsor.

Lägg 1-2 msk kall fyllning i början på varje remsa. Vik hörnet av degen över fyllning så att det bildas en triangel. Fortsätt att vika degremsan runt fyllning till ett trekantigt paket med många lager deg.

Upprepa med resterande ark, och lägg pirogerna på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med smält smör, Grädda mitt i ugnen 5-10min.

Kör Pepperballs tillsammans med yoghurt i en matberedare. Dippen passar lika bra till kött eller grönsaker.

Servera!

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se