x
Smaka på Paul och Thom - Vår värld av deli

Oliva Verde, Nocellara

Artikelnr: 9433

Produktbeskrivning

Den första pressen av hela olivfrukter ger den bästa oljan, s.k. "extra jungfruolja" (extra virgin olive oil, EVO). Framställningen sker genom att oliverna pressas vid måttlig temperatur, under 30 grader, vilket kallas kallpressning. Kallpressning av olivolja är en kemikaliefri process där man endast använder tryck för att producera högkvalitativ olja. Oljans kvalitet beror i hög grad på olivträdets sort, det finns fler än 300 sorters olivfrukter. Ur ca 3-6000 oliver utvinns 1l EVO. Andra kvalitetsbestämmande faktorer är jordmån, klimat, mognadsgrad vid skörden, kvalitet på rensningen av de nyskördade oliverna osv.

12 flaskor á 250ml per låda

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se